همه چیز درباره ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت

در طی سال‌های گذشته قوانین مختلفی در مورد خرید و فروش طلا وضع شدند که بسیاری از آن‌ها نارضایتی طلافروشان را برانگیختند و برخی به نفع خریداران بودند. ثبت روند خرید و فروش طلا در سامانه جامع تجارت یکی از همین قوانین جدید است که اختلافات زیادی را به وجود آورده است.

اما هدف از این فرآیند چیست و چرا اکثر طلافروشان با آن مخالف هستند؟ در این مطلب از مجله طلا همراه ما باشید تا همه چیز را در مورد ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت بررسی کنیم.

سامانه جامع تجارت طلا چیست

سامانه جامع تجارت طلا چیست؟

پیش از این که به بررسی جزئیات طرح جدید در معاملات و اخبار طلا بپردازیم، باید بررسی کنیم که سامانه جامع تجارت طلا چیست. این پلتفرم فضایی برای ثبت معاملات انجام شده و به منظور جلوگیری از قاچاق کالا و ارز است. در حقیقت همه معاملات، صادرات و واردات در این فضا ثبت می‌شوند و موقعیت کلاهبرداری، پولشویی، فرار مالیاتی و سایر تخلفات کاهش می‌یابد.

علت ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت

علت این همه تاکید بر ثبت معاملات طلا و جواهر در سامانه جامع تجارت چیست؟ طبق خبرگزاری ایران آن‌لاین، حمیدرضا دهقانی، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هدف از این سامانه را تعیین حلقه زنجیره تامین، تولید و توزیع اعلام کرده است. وی تاکید کرد که بر اساس دستورالعمل تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تمامی رویه‌های انتقال، فروش و موجودی باید در این سامانه ثبت شوند.

مشکل صنف طلا با سامانه جامع تجارت چیست؟

تصویب این بخشنامه و خبرهایی که به گوش طلافروشان رسید، اعتراضات زیادی را به دنبال داشت. اما مشکل صنف طلا با سامانه جامع تجارت چیست؟ در ابتدای تصویب این طرح در سال گذشته، اصناف موظف بودند که روند معامله و موجودی خود را در دو سامانه جامع تجارت و مودیان ثبت کنند.

صنف طلا

در اواسط دی ماه سال گذشته (۱۴۰۲) صنف طلافروشان به تعدد سامانه‌ها، مودیان و جامع، اعتراض کردند.از سوی دیگر برخی از طلافروشان معتقد هستند که سرمایه و موجودی فعلی، پس از چندین نسل به آن‌ها رسیده است. بنابراین لزومی نمی‌بینند که آن را در سامانه ثبت کنند.

به گزارش ایسنا محمدمهدی برداران، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، فایده ثبت اطلاعات در سامانه را در وهله اول برای خود صنعت دانست. چرا که علاوه بر جلوگیری از قاچاق طلا و ارز، این قانون می‌تواند از بروز تقلب جلوگیری کند.

آیا ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت کافی است؟

در ادامه بحث و بررسی ابهامات ثبت موجودی طلافروشی‌ها در سامانه جامع تجارت، باید به نکاتی اشاره کنیم. طبق گزارش ایسنا در اردیبهشت ۱۴۰۳ در برنامه‌ای تلوزیونی به این ابهامات پاسخ داده شد. بر اساس بخشنامه جدید لازم نیست که طلافروشان در هر دو سامانه اطلاعات خود را ثبت کنند؛ چرا که این دو سامانه به یکدیگر متصل هستند. بخشنامه جدید شامل هفت بند است که در ادامه آن‌ها را به زبان ساده بررسی می‌کنیم:

چرا طلا فروشان به ثبت معاملات خود در سامانه جامع تجارت تن نمی‌دهند؟

بند اول

با توجه به مذاکرات انجام شده مسئولان ذی‌ربط وزارت متبوع (سامانه جامع تجارت) و سازمان امور مالیاتی (سامانه مودیان) اتصال دو سامانه انجام شده است. هر اطلاعاتی که در یکی از این پلتفرم‌ها ثبت شود، به دیگری منتقل می‌شود.

بند دوم

مالیات عایدی سرمایه (CGT یا مالیات بر سوداگری) مشمول واحدهای صنفی نمی‌شود. در صورت فروش طلا و ثبت آن در سامانه مودیان، معافیت کامل از مالیات عایدی سرمایه در نظر گرفته شده است.

بند سوم

تمامی دستگاه‌ها در اجرای قانون و مقابله با پولشویی اتفاق نظر دارند و هیچ تفاوتی بین صنف طلا و سایر اصناف نیست. حتی این صنف، به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارد، نسبت به سایر اصناف پیشگام است.

بند چهارم

ثبت موجودی اولیه در سامانه جامع تجارت به دارایی شخصی یا سرمایه کاسبان در جریان تولید و فروش مربوط نیست. از سوی دیگر خطاها و کاستی‌های خردفروشان به عنوان قاچاق در نظر گرفته نمی‌شود. قاچاق در درجه اول به جریان ورودی و خروجی کشور مربوط می‌شود.

تریدر طلا

بند پنجم

بدیهی است که اعضای هیات مدیره‌های اتحادیه‌های طلا و فلزات گرانبها باید در اجرای این قانون پیش‌قدم باشند تا نتیجه بهتری دریافت شود.

بند ششم

طرح‌های مفید و خوب از سوی اصناف طلا، مثل تامین طلای خام کارگاه‌های طلاسازی، تسهیل فرآیندهای عیار سنجی، کاهش تقلب و سنددار کردن طلا باید توسط فعالان این حوزه پیگیری شود.

بند هفتم

بازرسان و ناظران در دستگاه‌های مختلف کشور موظف هستند که با هماهنگی کامل بر روی روند اجرای دستورات نظارت داشته باشند.

مشکلات فعلی در سامانه جامع تجارت

با گذشت چند ماه از اجراسازی این طرح، همچنان این سوال مطرح است که چرا طلا فروشان به ثبت معاملات خود در سامانه جامع تجارت تن نمی‌دهند؟ هنوز بسیار از طلافروشان بر این باور هستند که ثبت معاملات طلا نباید برای تولیدکنندگان و فروشندگان داخلی اجرایی شود.

مشکل صنف طلا با سامانه جامع تجارت چیست؟

این مسئله نشان می‌دهد که هنوز اعتماد کافی بین هم‌صنفی‌ها ایجاد نشده است. نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران، اعلام کرد که در طی جلساتی برای این مشکلات راهکارهایی ارائه شده است و به زودی اجرایی می‌شود.

طلا بخریم یا نه؟

احتمالا پس از مطالعه توضیحات ارائه شده در مورد خرید طلا دچار سردرگمی شده‌اید. در ابتدا باید بگوییم که هدف از اجرای این قانون جلوگیری از اقدامات غیرقانونی و قاچاقی بین فروشندگان و تامین‌کنندگان طلا است. در نتیجه خرید و فروش طلا به عنوان یک سرمایه‌گذار یا مصرف‌کننده، نیاز به طی کردن این مراحل و ثبت سامانه‌ای ندارد.

حالا باید تصمیم بگیرید که کدام شکل از طلا را باید خرید و فروش کنید. با توجه به شرایط فعلی اقتصادی، ما به شما خرید طلای آب شده را پیشنهاد می‌کنیم. امروزه می‌توانید بدون نگرانی و با استفاده از پلتفرم‌های معتبر، با هر میزان سرمایه‌ای که دارید طلا بخرید!

طلاجت یک پلتفرم قابل اعتماد است که امکان خرید طلای آب شده را در هر نقطه‌ای از ایران فراهم می‌کند. با استفاده از خدمات این مجموعه می‌توانید در هر زمانی، کیف پول مجازی خود را شارژ کنید و طلا بخرید. به ازای خرید هر میزان طلای آب شده، فاکتور رسمی به شما ارائه می‌شود که همین مسئله نشان‌دهنده اصالت و اعتبار طلای دریافتی است.

می‌توانید در هر زمانی که خواستید دارایی خود را به نرخ روز به ما بفروشید و هزینه آن را دریافت کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با پشتیبانی سایت تماس بگیرید.

خرید و فروش طلا

کلام آخر

ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت یکی دیگر از قوانینی است که برای جلوگیری از قاچاق ارز و کالا وضع شده. فرآیند تصویب این قانون با چالش‌های زیادی همراه بوده است و بسیاری از فعالان بازار طلا، مخالفت خود را با این روند اعلام کرده‌اند. با پیگیری‌های انجام شده، امروزه شاهد بهبود روند فعالیت این سامانه‌ها و ایجاد هماهنگی بین اصناف و سازمان‌ها هستیم.

در این مطلب ضرورت ثبت معاملات طلا در این سامانه‌ها را بررسی کردیم و با چالش‌های مختلف آن آشنا شدیم. اگر قصد دارید با خرید و فروش طلای آب شده، ارزش پس‌انداز خود را افزایش دهید، می‌توانید با پشتیبانی طلا جت در ارتباط باشید.

سوالات متداول

هدف از ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت چیست؟

هدف اصلی ثبت معاملات در این سامانه، جلوگیری از قاچاق طلا و نظارت دقیق بر معاملات بزرگ طلا است.

آیا باید هر نوع خرید و فروش طلا را در سامانه تجارت ثبت کنیم؟

طبق بندهای بخشنامه جدید، ثبت معاملات به دارایی شخصی مصرف‌کنندگان یا سرمایه خرید و فروش طلافروشان مربوط نمی‌شود.

یک دیدگاه

  1. ممنون از مقاله خوبتون
    این مقاله قطعاً برای فعالان بازار طلا و کسایی که دنبال اطلاعات دقیق هستن، خیلی ارزشمنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

تمامی حقوق اطلاعات درج شده و حقوق تراکنش های مالی در این سامانه برای طلاجت محفوظ می باشد.